De jongerensite met tips over geld
waarmee je Baas Over Eigen Geld wordt

Word Baas Over Eigen Geld

B.O.E.G. is de jongerenwebsite van de Rabobank met tips over geld. Je kunt hier terecht met vragen over geld verdienen, geld uitgeven en geld besparen. We helpen je een handje op weg met handige tips en je kunt je inkomsten en uitgaven vergelijken met anderen van jouw leeftijd.

Lees snel verder

Ben jij geslaagd?

Heb jij net gehoord dat je na hard blokken bent geslaagd voor je eindexamen? Dan heeft B.O.E.G. een leuke actie voor jou. Begin de zomer goed: doe mee en maak kans op te gekke prijzen.

Ga snel naar Hoerageslaagd.nl

Het eindexamen en… de uitslag!

Huub Hooijdonk (leerling van het Mgr. Frencken College in Oosterhout) deed de afgelopen weken eindexamen havo. Speciaal voor B.O.E.G. maakte hij een blog over zijn belevenissen in deze belangrijke tijd. Had hij last van examenstress, was hij goed voorbereid? En hoe wacht hij op het verlossende telefoontje?

Lees het hier!

Dromen en Ondernemen

BOEG heeft een nieuwe, ondernemende en inspirerende blogster: Ashley Horn (19). Ze studeert, rijdt paard en is druk bezig met de opbouw van haar eigen bedrijf, dat ze samen met haar vriend runt: JASH. Ze heeft nu haar derde blog geschreven.


Lees snel meer over de ervaringen van Ashley en laat je inspireren jouw dromen na te jagen

 

Kimberley Jenneskens (18) had een droom: studeren in New York en een eigen modelabel opzetten. Zij heeft haar droom waargemaakt. Wil jij weten hoe Kimberley dit voor elkaar heeft gekregen én wat haar nieuwe doelen zijn?


Lees dan snel verder

 

Kom jij uit met je geld?

Van alle jongeren komt 11% vaak geld te kort. Dat hebben het Nibud en de Rabobank onderzocht. Er is ook goed nieuws: de meeste jongeren sparen. Negen van de tien jongeren van veertien jaar en ouder spaart wat er over blijft in plaats van een vast bedrag. Lukt het jou om iedere maand een vast bedrag opzij te zetten?

Meer weten? Bekijk de infographics over Jongeren & Geld

Word geen geldezel

Steeds vaker proberen criminelen jongeren onder druk te zetten om hun betaalpas en pincode af te staan. Als je dit doet, ben je een geldezel. Er zijn inmiddels ruim 5.000 geldezels geronseld, vooral in de Randstad. Met de 'uitgeleende' bankpas en pincode kunnen criminelen oneerlijk verkregen geld wegsluizen. De gevolgen voor de geldezels (en hun ouders) zijn ingrijpend. Zij draaien namelijk op voor de kosten en kunnen acht jaar lang niet bij een bank terecht. Dus pas op je pas!


Zorg dat je geen geldezel wordt

 

Slimmer omgaan met geld doe je zo!

Op deze site vind je ook een heleboel handige tips van leeftijdsgenoten. De tips zijn verdeeld in verschillende rubrieken, zoals Geld en kleding, Geld en werk en Geld en mobiel bellen. Zo helpen we je slim omgaan met geld.

Lees de tips hier!

Vergelijk jezelf met anderen

Vergelijk jezelf met anderen

Hoeveel geef jij uit aan kleding en schoenen?

Vergelijk jezelf met andere jongeren

start
Vergelijk jezelf met anderen

Vergelijk jezelf met anderen

Hoeveel geef jij uit aan kleding en schoenen?

Afbeelding Kleding en schoenen

0 per maand

0 200
Vergelijk jezelf met anderen

Vergelijk jezelf met anderen

Hoeveel geef jij uit aan kleding en schoenen?

Jongen

Jongen

Meisje

Meisje

Vergelijk jezelf met anderen

Vergelijk jezelf met anderen

Hoeveel geef jij uit aan kleding en schoenen?

Ik ben
10
jaar

12 18
Meer vergelijken

Poll - zakgeld

Ik kom uit met mijn zakgeld

Poll formulier

Bekijk resultaten

Meld je aan voor de B.O.E.G. nieuwsbrief

Naam *
E-mailadres *